Florijn

Stagiair(e)s

In de praktijk is ruimte voor stagiair(e)s van de Hogeschool van Amsterdam (EFLP-1, -2, -3 en ESP) Hogeschool Fysiotherapie Thim van der Laan en de Hogeschool van Leiden.

Stagedagen in overleg op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00-18.00 uur. Ook is er de mogelijkheid om deeltijd mee te lopen op de Garstkamp. Vakanties en vrije dagen zijn in overleg te regelen. In principe krijgt de stagiair(e) geen stagevergoeding.

De praktijk

Fysio Florijn & Garstkamp is een particuliere praktijk. In de praktijk werken drie fysiotherapeuten. Ook wordt er acupunctuur gegeven op de praktijk. De verslaglegging wordt gedaan in Incura. Naast locatie Florijn is er ook een nevenvestiging op de Garstkamp.

Het patiënten aanbod is zeer gevarieerd. Per jaar worden ongeveer 50 verschillende nationaliteiten gezien in de praktijk. De patiënten zijn gemiddeld tussen de 25 en 65 jaar. De patiënten die gezien worden zijn poliklinisch. Vaak gaat het om orthopedische of psychosomatische casuïstiek.

Werkzaamheden stagiair(e)

Op de praktijk geldt, dat de stagiair(e) veel mag doen naar zijn/haar kunnen. Dit aan de hand van gerichte feedback en ondersteunende lessen. Daarnaast is er ruimte voor vragen en discussie. De stagiair(e) zal veel in aanraking komen met patiënten tijdens zijn/haar stage.

Anamnese en onderzoek zullen voornamelijk gedaan worden onder toezicht van een stagebegeleider en worden nog dezelfde dag geëvalueerd. Hierna wordt in overleg een behandelplan opgesteld waarna de stagiair(e) zelfstandig of onder begeleiding de behandeling zal starten. De stagiair(e) zal ook zelf het patiëntendossier moeten bijhouden.

Naast de patiënten die behandeld worden zijn er ook nog patiënten die onder begeleiding komen trainen (Diabetes mellitus, hoge bloedruk, obesitas en postoperatief). De stagiair(e) dient hier begeleiding bij te geven tussen de behandelingen door. De stagiair(e) helpt de patiënten met het instellen van de apparaten en vraagt zo nu en dan of het nog goed gaat. Naast de fitness kan de stagiair(e) ook meelopen bij het dagactiveitencentrum Palulu en incidenteel ook bij aan-huispatiënten. Ook kan worden meegedaan aan de activiteiten van de Garstkamp.

Lessen

Door de praktijk worden klinische lessen aangeboden ter ondersteuning van het onderzoeken en behandelen van patiënten. Tijdens deze lessen zal er aandacht worden besteed aan basisfunctieonderzoek en klinisch redeneren, röntgenfoto’s, acupunctuur, whiplash, etc.. Het is de bedoeling dat deze lessen door alle stagiair(e)s gevolgd worden.

Garstkamp

Naast de Florijn is er ook nog een nevenvestiging op de Garstkamp. Het is in overleg ook mogelijk hier deeltijd van de stage door te brengen. De vestiging zit in een flat voor senioren. De patiënten die hier komen zijn voornamelijk 55+ en van Nederlandse nationaliteit. Op dit adres werkt fysiotherapeute en tevens stagebegeleidster, Miriam Stoppelenburg. De werkzaamheden van de stagiair(e) zijn vergelijkbaar met de bovenstaande werkzaamheden. In principe is dit een apart stage adres. Zie voor meer informatie het kopje Garstkamp.