Garstkamp

Stagiair(e)s

In de praktijk is ruimte voor stagiair(e)s van de Hogeschool van Amsterdam (EFLP-1, -2 en -3)Hogeschool Fysiotherapie Thim van der Laan  en de Hogeschool van Leiden.

Stagedagen in overleg op dinsdag en vrijdag van 08.30-14.00 uur, woensdag van 8.30-13.00 en donderdag van 08.30-15.30. Ook is er de mogelijkheid om deeltijd mee te lopen op de Florijn.

Vakanties en vrije dagen zijn in overleg te regelen. In principe krijgt de stagiair(e) geen stagevergoeding.

De praktijk

Fysio Florijn & Garstkamp is een particuliere praktijk. Op de Garstkamp werkt één fysiotherapeute. De verslaglegging wordt gedaan in Incura. De Garstkamp is een nevenvestiging van de locatie op Florijn.

De Garstkamp is gevestigd in een flat met seniorenwoningen. De patiënten komen uit de Garstkamp of uit de omliggende wijken en zijn gemiddeld tussen de 50 en 90 jaar. De patiënten die gezien worden zijn poliklinisch. Vaak gaat het om orthopedische of neurologische casuïstiek. Patiënten worden soms ook aan huis behandeld.

Werkzaamheden stagiaire

Op de praktijk geldt, dat de stagiair(e) veel mag doen naar zijn/haar kunnen. Dit aan de hand van gerichte feedback en ondersteunende lessen. Daarnaast is er ruimte voor vragen en discussie. De stagiair(e) zal veel in aanraking komen met patiënten tijdens zijn/haar stage.

Anamnese en onderzoek zullen voornamelijk gedaan worden onder toezicht van een stagebegeleider en worden nog dezelfde dag geëvalueerd. Hierna wordt in overleg een behandelplan opgesteld waarna de stagiair(e) zelfstandig of onder begeleiding de behandeling zal starten. De stagiaire zal ook zelf het patiëntendossier moeten bijhouden.

Naast de patiënten die behandeld worden zijn er ook nog patiënten die voor speciale oefenprogramma’s komen. Stagiair(e)s kunnen meedoen met hydrotherapie. Er is een beginners groep en een gevorderde groep. Daarnaast kunnen ze ook meedoen met de loopgroep nordic walking.

Lessen

Door de praktijk worden klinische lessen aangeboden ter ondersteuning van het onderzoeken en behandelen van patiënten. Tijdens deze lessen zal er aandacht worden besteed aan basisfunctieonderzoek en klinisch redeneren, röntgenfoto’s, acupunctuur, whiplash, etc. Het is de bedoeling dat deze lessen door alle stagiair(e)s gevolgd worden.

Florijn

De Garstkamp is een nevenvestiging van de locatie op Florijn. Het is in overleg ook mogelijk hier deeltijd van de stage door te brengen. De praktijk is midden in de Bijlmer gevestigd. Per jaar worden ongeveer 50 verschillende nationaliteiten gezien in de praktijk. De patiënten zijn gemiddeld tussen de 25 en 65 jaar. Op dit adres werken twee fysiotherapeuten, Harm Elsinga en Kim Hartman. De werkzaamheden van de stagiair(e) zijn vergelijkbaar met de bovenstaande werkzaamheden. In principe is dit een apart stage adres. Zie voor meer informatie kopje Florijn.