Biomechanical taping en medical (cure) tape

Biomecanical Taping concept:

Het Biomechanical Taping concept is gebaseerd op een extreem elastische tape die een bijdrage levert aan de beweegketen. Het concept en de bijbehorende Dynamic tape is ontwikkeld door Ryan Kendrick, een Australische fysiotherapeut

De tape is ontworpen om de volledige beweging toe te laten en tegelijkertijd goede ondersteuning te geven daar waar nodig en niet de beweging te beperken zoals andere tapes.

In veel gevallen zal de tape functioneren als een tweede spier, de elasticiteit imiteert de functie van de geblesseerde spier. De biomechanische tape methode is totaal verschillend dan andere tape-methodes.

Het Medical Taping Concept (cure tape):

P1110038 P1110039

De CureTape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
Het ondersteunt het spierstelsel.

Immers is het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering.

Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Miriam Stoppelenburg heeft het diploma Biomechanical Taping in oktober 2012 behaald.
Tevens is Miriam opgeleid in het medical tape concept.

Voor advies en vragen hierover kun je bij Miriam terecht.

Miriam Stoppelenburg
Garstkamp 58
1103 PB Amsterdam
020-3345956